Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Missad havandeskapsförgiftning leder till kramper och akut kejsarsnitt, SU 2017-01200

En kvinna gravid i vecka 33 söker, efter kontakt med förlossningsenheten, akutmottagningen på grund av illamående, kräkning och huvudvärk. På förlossningen misstänker man att kvinnan kan ha maginfluensa.

Vid ankomsten har patienten svår huvudvärk och känner sig omtöcknad. Man noterar ett förhöjt blodtryck som dock ingen reagerar på utan misstanken om maginfluensa kvarstår.

Cirka fem timmar efter ankomsten blir patienten bedömd av läkare. Under undersökningen får patienten ett krampanfall och obstetrikjouren kontaktas. Vederbörande ordinerar bland annat ett läkemedel som inte finns på akutmottagningen utan måste hämtas på förlossningen. Patienten förs snabbt till förlossningen, förlöses med akut kejsarsnitt och vårdas två dygn på intensivvårdsavdelning. På grund av ytterligare krampanfall görs datortomografi av hjärnan som visar misstänkta infarkter.

Vid utskrivningen från intensivvården, och vid kontakt med patienten flera veckor senare, bedöms hon vara helt återställd. Barnet mår hela tiden väl.

Diarienummer: SU 2017-01200

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2017-09-08

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-04-28 08:31