Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Missad remiss om standardiserat vårdförlopp vid cancer, SU 2020-01245

En remiss enligt standardiserat vårdförlopp vid cancer kom till den administrativa enheten för snabb handläggning vid berört verksamhetsområde. Remissen handlades dock som en ordinarie remiss och man uppmärksammade inte att detta var en remiss enligt standardiserat vårdförlopp. På grund av detta skickades remissen runt till olika enheter och handläggningen fördröjdes. Misstaget upptäcktes när patienten själv ringde till administrativa enheten och efterfrågade sin remiss.

Patienten utsattes för risken att få en allvarlig vårdskada på grund av försenad handläggning av allvarlig sjukdom.

Diarienummer: SU 2020-01245

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2020-04-29

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-03-23 09:45