Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Missade revbensfrakturer efter fall i stentrappa, SU 2018-03456

Patient som inkomer efter fall i stentrappa. Läkare kunde efter röntgen konstatera överarmsfaktur och patienten erhöll stödförband och skrevs hem. Någon undersökning av eventuell andra skador gjordes inte.

Patienten återkom dagen efter med smärtor från bröstkorgen och hjärtklappning. Lades in och genomgick datortomografi- undersökning, vilken visade flera revbensfrakturer med luft och blod i bröstkorgen; senare påvisades även mjältskada. Patienten överfördes till annan klinik för behandling.

Sannolikt hade förloppet blivit lindrigare om alla skador hade kartlagts redan vid första söktillfället.

Diarienummer: SU 2018-03456

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-09-07

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-03-11 15:13