Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Missat perforation av tarm efter operation av inklämt ljumskbråck, SU 2021-01733

Patienten inkom till kirurgkliniken sjukhus 1 efter att ha haft buksmärtor i sex dagar. Utredning visade att patienten hade mekaniskt stopp i tarmen i form av ett inklämt ljumskbråck. Patienten opererades och en mindre del av tarmen togs bort.

Patientens magsäckssond drogs två dygn efter operationen och patienten skulle få börja dricka efter beslut på förmiddagsronden utan att det uppmärksammades att stora mängder vätska fortfarande kom i sonden. Patienten hade också en pågående infektion som behandlades med antibiotika.

Patientens allmäntillstånd försämrades under det närmaste dygnet och hen hade av och till buksmärtor under natten och morgonen som inte uppmärksammades i tillräcklig hög grad. Patienten fick plötsligt hjärtstopp på förmiddagen, vilket kunde hävas och patienten flyttades till intensivvården. Utredning där med datortomografi av buken visade hål på tarmen där patienten hade opererats med vätska och avföring i buken.
Patienten skulle därför på vitalindikation akut opereras men fick på operationsbordet ånyo hjärtstopp som inte gick att häva och patienten avled därför.

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2021-05-26

Ärendet avslutas.

Länk till beslut

 


Senast uppdaterad: 2021-06-01 16:05