Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

MRSA-smittspridning till patient, SU 2020-02811

En patient var inlagd för vård av brännskador. En annan patient med känd MRSA gick polikliniskt på vårdavdelningen för omläggning av sår. Omläggning av sår gjordes av annan personal än de som skötte den första patienten.  Det finns ingen dokumentation eller kännedom om att de två patienterna haft kontakt med varandra.

Patienten med brännskador flyttades till annan avdelning och en sårodling som togs där visade växt av MRSA med samma typning som patienten som sköttes polikliniskt hade.

Således föreligger stark misstanke om att det har skett en smittspridning mellan patienterna och således en allvarlig undvikbar vårdskada som har drabbat patienten med brännskador.

Diarienummer: SU 2020-02811

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2020-09-25

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-06-09 13:06