Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Mycket stor blödning vid utomkvedshavandeskap, SU 2017-00928

En gravid kvinna insjuknar med buksmärtor och svimningsanfall och förs med ambulans till den allmänna akutmottagningen. Patienten återhämtar sig efter vätsketillförsel och då man finner tecken till utomkvedshavandeskap överförs hon till den gynekologiska akutmottagningen för förnyad bedömning. Här försämras patienten snabbt och måste opereras urakut. Vid operationen finner man stora mängder blod i buken och en extra-uterin graviditet. Operationen genomförs utan komplikationer och patienten återhämtar sig.

Diarienr SU 2017-00928

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-07-04

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 16:15