Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Nyfött barn fick uttalad hypoglykemi då man inte observerade att mamman hade insulinbehandlad diabetes, SU 2021-01457

En kvinna med insulinbehandlad diabetes inkom till förlossningen med vattenavgång. Patienten hade tolkbehov då hon inte behärskade svenska.

Hon flyttades till en förlossningsavdelning som normalt inte handhar insulinbehandlad graviditetsdiabetes. Informationen om att patienten behövde insulin missas och hon handlades som en patient med kostbehandlad diabetes. Barnet föddes problemfritt. Kontroll av blodsocker gjordes inte så fort och frekvent som borde ha gjorts med anledning av mammans diagnos. Vid drygt fyra timmars ålder hade barnet mycket lågt blodsocker på 0,9 mmol/l. Barnet flyttades till neonatalavdelning. '

Barnet vårdades med intavenöst glucosdropp under ett dygn på neonatalavdelning och hade inte fler låga blodsocker. Det tycks inte som att barnet har tagit någon skada.

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2021-06-08

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2021-06-16 10:21