Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Oavsiktlig tillförsel av andningsdeprimerande läkemedel, SU 2017-05731

En patient får ryggbedövning och sövs enligt klinikens rutiner för en bukoperation. I anslutning till att operationen startade gavs, också enligt rutin, en dos muskelavslappnande läkemedel via en perifer venkateter. Operation och narkos genomfördes och avslutades utan problem och patienten fördes till uppvakningsenheten.
I samband med att man där kopplade ett nytt dropp upphörde patienten att andas vilket omedelbart uppmärksammades. Patienten sövdes på nytt, fick andningshjälp, kopplades till respirator och överfördes till intensivvårdsavdelningen.
Efter ytterligare en timme kunde patienten väckas och respiratorvården avvecklas. Patienten fick inga kvarstående men. Rapport från medarbetare och journaldokumentation talar för att det skett en oavsiktlig administration av muskelavslappnande läkemedel på grund av "rest" av detsamma i den injektionsport som var kopplad till den trevägskran där det nya droppet kopplades.

Diarienr SU 2017-05731

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-02-28

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 12:56