Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Oklarheter i hantering av gulsot och cancermisstanke enligt standardiserade vårdförlopp gav fördröjd diagnos, SU 2019-04336

Patient söker primärvård med ett par veckors diarré, gul hud, trötthet, klåda och aptitförlust. Primärvårdsläkare skriver inte en akutremiss till sjukhuset, utan kontaktar specialistklinik för att remittera enligt standardiserat vårdförlopp. Trots upprepade kontakter blir det missförstånd mellan primärvård, specialistklinik och röntgen rörande det regelverk för utredningsgång som cancercentrum beslutat, vilket fördröjde diagnosen.

Sannolikt hade fördröjningen ingen avgörande betydelse för slutresultatet av patientens medicinska behandling, men levervärdena var höga redan från början och borde föranlett en akutremiss till sjukhuset. Under fördröjningen blev patientens allmäntillstånd och levervärden också sämre, vilket skapat betydande oro och psykisk påfrestning.

Diarienummer SU 2019-04336 (Närhälsan PVV 2019-00783)

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2020-01-10

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-03-24 13:35