Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset.

Läs mer här.

Oklart fall av spädbarnsdöd, SU 2016-03374

En omföderska har missbruk och psykoser i anamnesen, patienten är nu drogfri men har en svår social situation. Efter induktion föder patienten ett barn med Apgar 9-9-10, dock noteras mekoniumfärgat fostervatten. Mor och barn överföres till BB där de sover i eget rum. Efter några timmar där kommer pat ut från sitt rum med ett livlöst barn utan hjärtaktivitet eller egenandning. Maximala återupplivningsinsatser inleds omedelbart men nästa dag förklaras barnet hjärndött och intensivvården avvecklas.

Diarienr 2016-03374

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-05-19

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 14:02