Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Operationskrävande felställning i väntan på läkemedelspump, SU 2016-04720

En patient lider av svår cerebral pares med uttalade muskelspänningar vilket lett till allvarliga felställningar i flera leder. Efter utredning sätts patienten på väntelista för att få inopererat en infusionspump som skall tillföra läkemedel som minskar muskelspänningarna. Patienten sätts upp på väntelistan våren 2015, i väntan på operation behandlas patienten med perorala läkemedel. Under väntetiden utvecklar patienten en tilltagande felställning i ena höften vilket kräver operation och en veckas sjukhusvård.

Diarienr SU 2016-04720

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2017-07-20

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 15:25