Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Otillräckliga åtgärder vid sårskada på finger ledde till stel led, SU 2020-04782

Ett barn fick en sårskada nära den mellersta leden (PIP) på ett pekfinger. Efter två dagar sökte man akutmottagningen. Sträcksenan var av och suturerades. Fingret gipsades. Ingen antibiotikabehandling gavs.

Patienten sökte åter efter ytterligare två respektive sju dagar på grund av smärta och olika åtgärder vidtogs med rengöring och uppklippning av gips. Antibiotikabehandling påbörjades vid det senare tillfället. Efter egen kontakt med handkirurg återkom patienten samma kväll och inlades. Sårrevision utfördes med renspolning följande dag och intravenös antibiotikabehandling gavs på sjukhus under fyra dagar. På grund av kvarvarande besvär remitterades patienten till handkirurgen.

Händelsen har innebruit ett förlängt tillstånd med smärta och återkommande besök med långvarig antibiotikabehandling och renspolning av leden hos handkirurgen. Har blivit stel i fingerleden på grund av broskskador sekundärt till infektion. Korrigerande operation kan behövas senare.

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2021-04-23

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2021-05-17 11:56