Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Otydliga rutiner kring samverkan med polisen – kunde suicid ha förhindrats? SU 2016-02153

En patient med tidigare suicidförsök, recidiverande depressioner och ospecificerat personlighetssyndrom, läggs på grund av hög suicidrisk på frivillig basis in i psykiatrisk slutenvård. Patienten börjar permissionsträna vilket fungerar väl. Efter en dagpermission återkommer dock inte patienten vid överenskommen tid och personalen blir orolig. Man får inte kontakt med patienten via telefon eller sms. I en beslutsprocess, som kompliceras av att oklarhet råder kring hur sjukvård och polis skall samverka, dröjer det till nästa dag innan polisen tar sig in i patientens bostad. Man finner där att patienten genomfört ett hängningsförsök. Patienten förs till sjukhuset men avlider efter en vecka av de skador som uppkommit.

Diarienummer: SU 2016-02153

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2017-05-15

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 13:42