Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Överdosering efter att ha nekats slutenvård, SU 2017-05081

En patient med långvarigt blandmissbruk och psykisk ohälsa har sedan länge kontakt med specialistpsykiatrin. Patienten söker akut med önskemål om inläggning på grund av ångest och självdestruktiva tankar. Suicidrisken bedöms låg och patienten erbjuds inte inläggning.

Nästa dag får öppenvårdsmottagningen kännedom om besöket och man försöker nå patienten för att erbjuda tid nästföljande dag. Man når inte patienten men lämnar besked om tiden till närstående och till patientens kontaktperson. Samma dag påträffas patienten död på sitt boende, enligt obduktion troligen till följd av läkemedelsintoxikation.

Diarienummer: SU 2017-05081

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-11-08

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2019-12-16 15:52