Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient avled efter att ha svalt fel, SU 2020-00782

Multisjuk patient som inlades på grund av falltrauma. Utredning med datortomografi bevisade en liten blödning under hårda hjärnhinnan. Patienten behövde inte opereras. Rutin för övervakning av patient med skallskada saknades på enheten. Det fanns personal alldeles i närheten av patienten när hen plötsligt och utan att man hann ingripa stoppade en smörgås i munnen och olyckligtvis satte denna  i halsen. Hen fick akut luftvägsstopp och till följd av syrebrist hjärtstillestånd. HLR utfördes och matrester plockades upp ur halsen, men patienten avled till följd av det inträffade.

Diarienummer: SU 2020-00782

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2020-04-16

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-02-25 13:40