Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient avled efter försök till vidgning av gallgångar, SU 2016-04295

Patient som haft en skada på höger gallgång sedan många år tillbaka och var opererad ett flertal gånger på grund av inflammationer i gallträdet. Patienten hade också ådragit sig besvär med förträngningar i gallgången och man har gjort ett flertal vidgningar under årens lopp. Patienten inkom nu för att göra en ny vidgning på grund av förträngning av gallgången och borttagande av främmande kropp. Under undersökningen fick patienten plötsligt hjärtstopp, troligtvis till följd av luftbubblor från tarmen som kommit ut i gallgångarna. Patienten avled i bilden av detta och sitt hjärtstopp.

Diarienr SU 2016-04295

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-10-18

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 14:42