Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient avled i septisk chock efter levertransplantation, SU 2017-02246

Patient som tidigare levertransplanterats och på grund av sviktande leverfunktion blir retransplanterad. Patienten fick efter operationen galläckage och blödning efter att ha haft en kateter i höger ljumskartär, och blir därför åter opererad. Blödningen stillades och patienten kunde flyttas till övervakningssal på vårdavdelning. De första dagarna var patienten stabil men försämrades med feber och dåligt allmäntillstånd. Patienten övervakades inte tillfredsställande på övervakningssalen och hittades död i sängen. Återupplivningsförsök gjordes utan framgång.

Diarienummer: SU 2017-02246

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-07-12

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 17:42