Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient avlider, möjligen på grund av missad vaccination, SU 2017-01979

En patient drabbas vid en svår trafikolycka av omfattande skallskada inklusive läckage av ”ryggmärgsvätska”. Patienten intensivvårdas och behandlas av ett flertal olika specialister. Elva dagar efter olyckan skrivs patienten hem i gott skick. Två månader senare insjuknar patienten med svår huvudvärk, kräkningar och hög feber. Patienten inkommer till annat sjukhus där man konstaterar hjärnhinneinflammation med generell hjärnsvullnad. Patienten överförs akut till neurokirurgisk klinik  där röntgenundersökning visar helt upphävd intracraniell cirkulation och patienten avlider. Provtagning visar kraftig förekomst av pneumokocker. Vid genomgång av fallet på SU visar det sig att patienten i samband med det initiala skalltraumat inte blivit vaccinerad mot pneumokocker så som rekommenderas.

Diarienr SU 2017-01979

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, SU 2017-01979

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 17:41