Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Patient avlider på grund av stor bäckenblödning efter fallskada, SU 2018-01090

Äldre patient inkom till akutmottagning i Mölndal efter fallolycka med yrsel, kräkningar och smärta i höfterna. Undersökande läkare ordinerar blodgas och EKG samt får råd av äldre kollega på ortopeden att röntga höfter och lårben, där man finner en skelettskada i bäckenet.

Patientens tillstånd blir instabilt med sjunkande blodtryck och en datortomografi av kroppspulsådern beställs. Undersökningen visar blödning i lilla bäckenet som behöver åtgärd på Sahlgrenska sjukhuset. Åtgärder vidtas på akuten i Mölndal inför transporten, men tillståndet försämras ytterligare och patienten avlider drygt 1,5 timma efter ankomsten till Sahlgrenska.

Det är mycket ovanligt att den påvisade skadan ger en så stor blödning, men handläggning av en patient med sviktande vitalparametrar var inte helt optimal, bland annat på grund av otydliga rutiner, även om det inte säkert påverkade den tragiska utgången.

Diarienummer: SU 2018-01090

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2019-02-11

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-03-09 15:18