Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient drabbas av höftfraktur efter fallhändelse på vårdavdelning, SU 2020-00904

Äldre patient som inkom med höftfraktur efter fall i hemmet. Patienten bedömdes vid inskrivningen ha en förhöjd fallrisk och en plan för fallrisk öppnades.

Patienten var orolig såväl före som efter operationen, men kunde delvis mobiliseras med tillsyn. Patienten hade under vårdtiden en larmmatta, men den togs bort utan att någon ny riskbedömning genomfördes. Patienten ramlade senare på sitt rum och ådrog sig en höftfraktur på den andra höften.

Diarienummer: SU 2020-00904

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2020-06-15

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-02-25 13:15