Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient faller trots omfattande vårdinsatser, SU 2017-02928

En äldre patient med kognitiva svårigheter läggs in för förberedelser till och genomförande av planerad röntgenundersökning. Fallriskbedömning visar förhöjd fallrisk men ingen dokumenterad vårdplan finns. Personalen är dock mycket närvarande med i stort sett alla dagliga aktiviteter. Efter genomförd undersökning skrivs patienten hem. En undersköterska hjälper patienten med klädbyte och går, på patientens önskemål, för att hämta ett glas vatten. Under den tid undersköterskan är borta reser sig patienten, faller och får en operationskrävande fraktur.

Diarienummer: SU 2017-02928

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2017-10-24

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 10:36