Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient faller vid två tillfällen och ådrar sig en mindre misstänkt hemorragisk infarkt i lillhjärnan samt höftfraktur, SU 2018-04507

Patient med bland annat hypertoni, kronisk ischemisk hjärtsjukdom och tidigare hjärnblödning inkommer till sjukhus från sitt särskilda boende på grund av kräkningar och svårt för att försörja sig per os. Inlägges på akutvårdsavdelning för behandling. Är ostadig i gången och en riskvärdering görs och som visar en förhöjd fallrisk. Plan för fall, risk påbörjas men saknar genomförandeplan, åtgärdsplan och utvärdering. Samma eftermiddag faller patienten på grund av yrsel och slår i huvudet. CT hjärna visar ingen säker blödning, men vid MR av hjärnan ses en mindre misstänkt hemorragisk blödning i lillhjärnan.

Patienten flyttar till strokeenhet där bladderscan görs och man finner en överfylld urinblåsa, varför urintappning görs. Några timmar senare blir patienten förvirrad, orolig, desorienterad och faller. Jourläkare tillkallas och röntgen görs. Patienten röntgas och man finner en cervikal höftfraktur vilket krävde operativ åtgärd.

Diarienummer SU 2018-04507

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-12-19

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-09-28 10:52