Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient får en felaktig dos läkemedel, SU 2021-02589

Äldre patient som inkommit till vårdavdelning efter att ha ramlat och ådragit sig en höftfraktur som behöver opereras. Patienten ordineras intravenös smärtlindring inför preoperativ dusch. Efter injektionen blir patienten medvetandesänkt. Det uppdagas att patienten fått 10 mg (1 ml) av smärtstillande opioid (10 mg/ml) istället för 1-2 mg (0,1-0,2 ml).

Efter given antidot återhämtar sig patienten väl men flyttas till intensivvårdsavdelning för övervakning inför operationen.

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2021-07-05

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2021-07-14 18:38