Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient får fem gånger för hög dos läkemedel, SU 2016-04225

En patient är orolig inför ett planerat diagnostiskt ingrepp och önskar få lugnande läkemedel. Avdelningsjouren ordinerar 5 milliliter (ml) av det aktuella läkemedlet i koncentrationen 5 milligram (mg) / milliliter och patienten får den ordinerade dosen; totalt 25 mg. Den koncentration som avdelningen brukar använda, och som avsågs vid ordinationen, var 1 mg/ml vilket innebar att patienten fick en fem gånger högre dos än avsett. Misstaget upptäcktes snabbt, patienten fick antidot och övervakades och har inte fått några men.

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-05-09

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 16:37