Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient fick blodförgiftning och dog av postoperativ sårinfektion, SU 2020-01013

En person blev akutopererad på grund av bristning i stora kroppspulsådern (aortadissektion). Tio månader senare uppmärksammades en kvarstående infektion i bröstbenet med en fistelgång in till bröstkorgen. Det planerades för ny operation för att komma till rätta med infektionen. Denna operation blev dock aldrig utförd. Ytterligare två månader senare fick patienten en blodförgiftning troligen från bakterier i sårområdet och dog av denna infektion. 

Diarienummer: SU 2020-01013

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2020-06-01

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-03-02 15:37