Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient fick fem gånger för hög dos läkemedel, SU 2017-02867

På grund av misstänkta blodproppar ordinerades en patient ett blodförtunnande läkemedel. Dosen ordinerades i den koncentration som vanligen förekom vid avdelningen. Den aktuella dagen var denna koncentration av läkemedlet restnoterad och istället fanns i läkemedelsförrådet samma läkemedel i en fem gånger högre koncentration än den vanliga. Patienten fick den ordinerade volymen av läkemedlet vilket innebar att patienten fick fem gånger för hög dos av läkemedlet. Först efter tre doser upptäcktes att patienten fått för mycket läkemedel och tillförseln avbröts. Tillsammans med koagulationsexpertis följdes patienten noga och inga komplikationer kunde konstateras.     

Diarienr SU 2017-02867

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-10-24

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 10:23