Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient fick för mycket läkemedel på grund av olika spädningsrutiner, SU 2017-05774

En inneliggande patient måste på grund av platsbrist på den ordinarie avdelningen (A) tillfälligt vårdas på annan avdelning (B). Under tiden på avd B inleds behandling med antibiotikum. Vid återkomsten till avd A ordineras antibiotikum i samma mängd (ml) som på avd B.

Då dessa två avdelningar har olika rutiner för spädning av det aktuella läkemedlet har beredningarna olika koncentration och patienten tillförs på avd A 100 mg läkemedel istället för som avsett 57 mg. Inga kliniska symtom kunde kopplas till överdoseringen och efterföljande serumkoncentrationer låg inom normalområdet.

Diarienr SU 2017-05774

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 12:59