Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient fick infektion i hjärtklaffarna efter pacemakerbyte, SU 2017-02083

Patient som sedan flera år tillbaka hade en pacemaker. Patienten hade ganska kort tid kvar på batteriet på paceamakern och sökte akut på sjukhus för hjärtklappning. Patienten sattes då upp på väntelista för byte av pacemakerbatteri. Tillståndet uppfattades som akut varför man inte kunde göra sedvanlig preoperativ hygientvätt med dushning och avtvättning. Patienten fick sin pacemaker komplikationsfritt men insjuknade drygt en månad senare med infektion i hjärtklaffarna och vårdades lång tid på sjukhus på grund av detta.

Diarienr SU 2017-02083

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-08-29

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 17:04