Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient fick penicillin enligt rutin, trots uppgiven allergi och annat ordinerat antibiotika, SU 2018-03119

En kvinna var enligt mödravårdsjournalen allergisk mot penicillin. Detta noterades i förlossningsjournalen men inte i journalen Melior till vilken läkemedelslistan för ordinationer och utdelning av läkemedel är kopplad. Patienten var planerad att få en förebyggande dos antibiotika. Läkaren ordinerade ett annat preparat än det vanliga penicillinet på grund av den uppgivna allergin. När förlossningen startade gav barnmorskan en dos penicillin enligt normal rutin utan att observera det ordinerade preparatet. Sex timmar senare när en andra dos skulle ges uppmärksammades misstaget. Patienten uppvisade inga allergiska reaktioner under vårdtiden och fick därefter ordinerat antibiotika.

Diarienummer: SU 2018-03119

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-12-14

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-07-06 13:10