Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Patient fick tio gånger för hög dos smärtstillande läkemedel, SU 2017-03942

En patient inkommer efter olyckshändelse med bruten fotled och svåra smärtor. Patienten blir omedelbart omhändertagen och smärtstillas enligt generella ordinationer. Direkt efter att läkemedlet givits noterar aktuell sjuksköterska att den givna dosen var tio gånger högre än den föreskrivna. Patienten överförs till intensivvårdsavdelning för fortsatt övervakning samt får ventrikelsond där man sköljer med aktivt kol. Nästa dag kan patienten opereras som planerat.

Diarienr SU 2017-03942

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-12-28

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 12:28