Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient föll av operationsbord, SU 2021-00732

Patienten hade drabbats av en akut stroke och hade en blodpropp i hjärnan. Patienten skulle akut opereras med så kallad trombektomi, det vill säga avlägsnande av blodproppen från blodkärlet i hjärnan.

Patienten låg på operationsbordet och förbereddes för operation, men föll ner på golvet i ett obevakat ögonblick. Både narkos och operationspersonal var vid tillfället upptagna av förberedelserna och hann inte ingripa.

Patienten ådrog sig en okomplicerad sårskada på skallen samt fick en misstänkt handledsfraktur, som efter ortopedkonsult behandlades med fixerat bandage. Patienten har haft ont i handleden och vänster arm under en längre tid efter operationen, men har för övrigt inte fått några men av händelsen.

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2021-05-19

Ärendet avslutas.

Länk till beslut

 


Senast uppdaterad: 2021-05-25 10:16