Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient föll från säng med luftfylld madrass, SU 2016-05114

Patient som inkommer till avdelning efter fall som orsakat ett benbrott på lårbenet. Patienten har sedan tidigare opererats med höftprotes på samma sida efter en höftfraktur. Är rullstolsburen på grund av gångsvårigheter.

En förmiddag sitter patienten på sängkanten och samtalar med personal. Patienten har en luftfylld madrass för att förebygga trycksår. Luften är kvar i madrassen, trots att patienten nu sitter, vilket medför att patienten inte når ner med fötterna till golvet. Patienten faller och landar med knäna i golvet. Fallet orsakar ett haveri i det tidigare fraktursystemet och den platta som använts har inte längre fäste. Splittringen av benvävnaden omöjliggör åtgärd av frakturområdet och det enda som kvarstår är amputation av underbenet.

Diarienummer: SU 2016-05114

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-04-26

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 15:33