Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient föll på vårdavdelning och fick omfattande frakturer, SU 2020-06655

En person med svåra neurologiska skador vårdas på specialavdelning med vak inne på rummet. Förbättras något och flyttas till vanlig sal med tät tillsyn. Sängen är i högt läge i syfte att underlätta omvårdnadsarbetet och har uppfällda grindar. I obevakat ögonblick tar sig patienten över grindarna och faller till golvet. Någon plan för fallrisk finns inte dokumenterad.

Fallet orsakar skador på ögonbryn, en fraktur i näsan med näsblod, röntgenverifierad fraktur i två revben, i nyckelben och en liten blödning under hjärnans hinnor (subduralblödning). Ingen av dessa skador krävde någon kirurgisk åtgärd men åsamkade patienten smärta och lidande. 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2021-02-25

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2021-02-26 09:29