Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient går hem med kvarvarande del av urinvägskateter, SU 2018-00604

En dement och multipelt sjuk patient från särskilt boende läggs på grund av infektion in akut. I samband med inläggningen sätts en kateter i urinvägen (KAD). Uppgifter som ska finnas om indikation för och dokumentation om KAD:n saknas i journalen.

Under vårdtiden flyttas patienten från en akutmedicinsk till en vanlig vårdavdelning. Under tiden på den senare avdelningen noteras att patienten själv drar ut sin KAD. Patienten återgår till sitt boende men återinläggs ett dygn senare på grund av ny infektion. Man noterar då att del av KAD sticker ut från patientens urinväg och cirka 10 cm lång del av KAD kan avlägsnas.

Diarenummer: SU 2018-00604

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 13:13