Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient genomgick en andra levertransplantation trots svår hjärnskada, SU 2016-03446

Patient som led av ett tillstånd med underutvecklade gallvägar genomgick en levertransplantation. Efter första levertransplantationen uppvisade transplantatet god cirkulation, men trots detta kom levern aldrig i funktion och patienten utvecklade njur- och leversvikt samt koma. Trots detta gjorde man en förnyad transplantation med en anhörig som givare. Postoperativt visade det sig att patienten redan innan transplantationen hade en så allvarlig hjärnskada och successivt försämring av hjärnfunktionen så att kliniskt hjärndödsdiagnostik utfördes och patienten avled.

SU 2016-03446

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-07-05

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 14:33