Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient riskerade allvarlig klämskada vid undersökning med gammakamera, SU 2021-00091

Patient med långvariga handledsbesvär kommer för nukleramedicinsk underökning så kallad. scintigrafi med gammakamera. Patienten får sitta på kortändan av kamerans undersökningsbrits. Just denna typ av undersökningsposition är ovanlig. När bildtagningen är klar avslutar man genom att trycka på knapp ”unload”, vilket innebär att kameran automatiskt ska återgå till viloläge.

Med patientens ovanliga position kommer dock detektorerna under återgången i ett läge som gör att patientens ben kläms. Personal på plats kan stoppa rörelsen med hjälp av handkontrollen och föra ihop detektorerna igen så att patientens ben blir fria.

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2021-02-19

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2021-02-24 09:11