Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient lämnas utan övervakning efter lugnande medicinering – får andningsstopp, SU 2016-00252

En gammal patient vårdas på grund av misstänkt infektion och röntgenundersökning behöver genomföras. Patienten är motoriskt och mentalt orolig så för att kunna genomföra undersökningen kommer en sjuksköterska från vårdavdelningen till röntgen och ger, enligt vid behovsordination, patienten två doser av ett lugnande läkemedel. Därefter lämnar sjuksköterskan röntgen och patienten lämnas utan övervakning av vitala parametrar (cirkulation och andning).

Något senare drabbas patienten av ett andningsuppehåll. På röntgen har man inte information huruvida hjärtlungräddning (HLR) ska startas så man inleder behandlingen. Denna blir framgångsrik och patienten överförs till intensivvårdsavdelningen där vederbörande tio dagar senare stilla avlider.

Diarienummer: SU 2016-00252

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2017-08-30

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 16:27