Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient med allergi avled efter intag av nötter under vård enligt LPT, SU 2020-05571

Patient som vårdades enligt LPT med känd nötallergi. Patienten intog nötter och fick en akut allergisk reaktion som ledde till att patienten avled.

Den interna utredningen som gjorts med händelseanalys visar på ett flertal felhändelser som tillsammans på ett väsentligt sätt bidrog till att patientens liv inte kunde räddas. Man kan inte peka på någon enskild händelse som den mest betydelsefulla. Handlingsplanen tar upp flera åtgärder som syftar till att stärka patientsäkerheten och minska risken för liknande felhändelser. Bedömningen blir att patienten fick en allvarlig vårdskada.

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2021-03-17

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2021-03-22 09:10