Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient med ätstörning suiciderar trots adekvat behandling, SU 2017-01873

En patient med mångårig ätstörningsproblematik återetablerar kontakt med Anorexi- och bulimimottagningen på grund av återfall i sjukdomen. Patienten läggs planerat in för behandling. Efter några veckor skriver patienten ut sig på egen begäran och följs därefter kontinuerligt inom enhetens öppenvård. Efter en tid skrivs patienten in vid enhetens dagvårdsavdelning, en vårdplan upprättas och patienten upplevs som mycket motiverad till behandling. Första helgen efter påbörjad dagvård suiciderar patienten, som aldrig uppfattats som suicidal, oväntat.

Diarienr SU 2017-01873

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2017-07-28

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 17:00