Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient med buksmärta hänvisas hem men återkommer nästa dag och visar sig ha perforerad appendicit, SU 2018-01011

Patient inkommer till akutmottagningen med ett dygns anamnes på buksmärtor och feber. Triagerad röd enligt RETTS. Mycket bristfällig dokumentation och patienten hänvisas hem i triagen av kirurgjour, enligt rapportbladet med uppmaning att söka igen om ej förbättrad. Söker åter dagen därpå i kraftigt försämrat skick och har då en perforerad blindtarmsinflammation vilket opereras akut. Sepsis i efterförloppet och en postoperativ vårdtid på tio dagar.

Diarienr SU 2018-01011

Beslut från Inspektionen för patientärenden

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 13:15