Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient med förvärrad kronisk obstruktiv lungsjukdom fick hjärtstopp på grund av felaktig syrgastillförsel, SU 2017-04072

Patient med svår kronisk obstruktiv lungsjukdom sökte på grund av feber och andningssvårigheter. Utvecklade stigande koldioxidvärden och sjunkande syrgasmättnad och skulle läggas in på IVA. Patienten fick plötsligt hjärtstopp men återupplivades. Dock avled patienten efter några dagar. Det framkommer att patienten under vistelsen på akutmottagningen fått felaktig syrgastillförsel.

Diarienr SU 2017-04072

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-10-26

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 11:27