Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient med levercancer avled på grund av skador i tunntarmen, SU 2016-03262

Patient med levercancer samt i bakgrunden även förmaksflimmer, kroniskt obstruktiv lungsjukdom och diabetes. Det bedömdes på konferens att tumören var möjlig att ta bort, och patienten opereras därför med titthålskirurgi. På grund av mycket sammanväxningar i buken fick man dock övergå till öppen operation. I slutet av ingreppet inspekteras tarmarna utan anmärkning. Några dagar efter operationen fann man att buken var spänd och öm, och upptäcker då en sannolik tunntarmsskada som syddes över. Efter detta får patienten återkommande besvär med nya tarmskador och dessutom ett svårläkt operationssår. Avsikten var att såret skulle läkas med en fistelgång från tarmen. Patienten överfördes efter ett tag till sitt hemortssjukhus för fortsatt vård, men avlider där i bilden av leversvikt.

Diarienr: SU 2016-03262

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-05-10

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 13:56