Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Patient med lungcancer avled i väntan på operation, SU 2019-02922

Patient med lungcancer med växt i luftrören. Tidigare behandlad med laserreduktion av tumören i palliativt syfte. Några månader efter den operationen utvecklade patienten nya symptom med andnöd och det bestämdes att patienten skulle genomgå en reoperation av samma typ. På grund av infektion fick man vänta en kortare tid och sedan planerades operationen om två veckor. På grund av tilltagande besvär ansågs väntetiden för lång och patienten planerades i stället in om tre dagar efter förnyad bedömning. Dessvärre avled patienten dagen innan den planerade operationen.

Diarienummer SU 2019-02922

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2020-01-17

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-03-20 14:31