Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient med perforation av tarmen missas av sjukvården, SU 2019-01770

Patient med immunsänkande behandling som sökt vid upprepade tillfällen på akutintaget. Det planerades att patienten skulle läggas in och utredas för sina buksmärtor, men på grund av brist på vårdplatser kunde inte patienten läggas in och fick vänta i hemmet på planerad undersökning och konsultation. Samma dag som patienten skulle göra en undersökning av grovtarmen fanns inga vårdplatser och patienten sändes hem även denna gång. När patienten återkom för planerad nästa gång för klinisk undersökning var hen i så pass dåligt skick att undersökningen inte gick att genomföra. Vid akut utredning visade sig patienten ha ett hål på tarmen och patienten genomgick operation för detta. Patienten kunde efter en lång vårdtid skrivas ut till hemmet.

Diarienummer SU 2019-01770

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2019-09-24

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2019-06-19 13:11