Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Patient med strokesymtom dirigeras på grund av blodförtunnande behandling till sjukhus där eventuell trombolys/trombektomi ej kan göras, SU 2017-02858

Patient som behandlas med blodförtunnande medicin på grund av förmaksflimmer insjuknar med ett sluddrigt tal, hängande mungipa och svaghet i arm och ben. Ambulans tillkallas som kontaktar jourhavande neurolog som på grund av den blodförtunnande medicineringen hänvisar patienten till annan sjukhustomt, detta trots att rutin finns att även patienter med blodförtunnande behandling ska bedömas för eventuellt ingrepp.

På sjukhuset framkommer att patienten gjort uppehåll några dagar med den blodförtunnande medicineringen på grund av annan undersökning och prov på sjukhuset visar normalt värde. Man kontaktar dock inte neurologjour förrän det var för sent för eventuellt ingrepp. Patienten har kvarvarande symtom som kan bli bestående.

Diarienr SU 2017-02858

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, SU 2017-02858

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 10:25