Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Patient skickades hem från akutmottagningen trots blindtarmsinflammation, SU 2019-00930

Patient som söker på grund av frekventa kräkningar och kraftiga buksmärtor. Smärtorna satt i övre delen av buken och strålar ut mot ryggen. Tolkades först som bukspottskörtelsinflammation eller maginfluensa. Patienten förbättrades på smärtstillande behandling och dropp. Prover normala. Smärtan klingar av och patienten gick hem. Dygnet efter söker patienten igen på akutmottagningen och visar sig då ha en perforerad blindtarm som fick opereras akut.

Diarienummer SU 2019-00930

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2019-09-09

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-03-18 14:01