Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Patient som faller på avdelning avlider i hjärnblödning, SU 2018-04830

Patient som var inskriven på en avdelning för utskrivningsklara patienter ramlade och slog i huvudet på vänster sida. Var innan händelsen självständig vad gäller gång med rullator, dock hade ingen riskbedömning av fall gjorts enligt rutin.

Efter fallet var patienten initialt vaken men förlorade medvetenheten efter cirka fem minuter. Datortomografi hjärna utfördes akut och visade ett stort färskt subduralhematom som enligt neurokirurg inte gick att åtgärda. Patienten avled två dagar senare.

Diarienummer SU 2018-04830

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2019-03-28

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-03-16 14:31