Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Patient som fick för mycket morfin och slutade andas tillfälligt, SU 2019-00918

Patient som opererats och återkom till vårdavdelning för fortsatt vård. Patienten hade ont och bad om smärtlindring. Fick smärtlindring i form av tabletter. Då patienten fortfarande hade ont kontaktade sjuksköterskan jourläkaren som gav en muntlig ordination på smärtlindring i injektionsform. Sjuksköterskan gav patienten denna smärtlindring men strax därefter upptäcktes att patienten hade slutat att andas. Hjärtlarm initierades men det saknades utrustning som används vid hjärt-lungräddning på vårdrummet och i akutvagnen och det dröjde innan man kunde få hjälp med att hjälpa patienten med andningen. EKG-apparat fungerade inte och inte sug- och syrgas heller. Patienten fick motgift mot morfin och började andas själv, och överflyttades till intensivvårdsavdelning. Patienten ådrog sig också en lunginflammation på grund av att maginnehåll kommit ner i lungorna men blev helt återställd och kunde skrivas ut.

Diarienummer SU 2019-00918

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg 2019-07-04

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2019-07-26 13:26