Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient som inte är diabetiker fick av misstag insulin, SU 2017-01725

Två patienter vårdades på ett trebäddsrum. En av dem har insulinbehandlad diabetes. Sjuksköterskan iordningställer insulinet i läkemedelsrummet och tar med alla mediciner till båda patienterna till sin arbetsplats utanför vårdrummet. Båda patienter får rätt tabletter efter att identitet och personnummer kontrollerats. När sedan insulinet ges blandar sjuksköterskan ihop patienterna och ger fel patient sprutan. Senare efterfrågar den insulinbehandlade patienten sin spruta och det hela uppdagas. Patienten som felaktigt fått insulin fick glukosdropp, blodsockret förblir normalt och patienten fick inga symptom. Patienten fick inte heller några men av det inträffade.

Diarienr SU 2017-01725

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 16:50