Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient under pågående cancerbehandling utvecklar blodpropp i arm och lunga, SU 2017-02615

Patient som behandlas med cellgifter och strålbehandling på Onkologin, samt har en central infart i en arm. Patienten får en svullnad av armen och kontaktar sin mottagning som hänvisar till akutmottagningen, utan att skriva remiss för ultraljud av armen eller remiss till akutmottagningen. På akutmottagningen bedöms symptomen som vaga av sjuksköterska. Ledningsläkare konsulteras muntligen men ingen läkare undersöker patienten. Patienten fick gå hem men uppmanades komma åter vid förändringar eller förvärrade symptom. Efter tre dagar kontaktade patienten åter sin mottagning och då har även ansträngningsdyspné tillkommit. Undersökningar visar armvenstrombos och en en segmentell lungemboli. Behandlingen intitieras omedelbart med god effekt och sannolikt kommer händelsen inte medföra några men för patienten.

Diarienr SU 2017-02615

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-11-10

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 17:16